Romania, te iubesc: Romania ascunsa / Otrava la pahar (2011)

 Romania ascunsa / Otrava la pahar (2011)


Romania ascunsa – un reportaj realizat de Rares Nastase
Cand a vazut ca nu e rost sa scoata bani din turism altfel, un tanar intreprinzator si-a pus pe el o blana de lup si le vinde strainilor satul dacic. Despre oferta lui, turistii afla din gura in gura, pentru ca tour operatorii nu sunt interesati, cata vreme autoritatile nu le ofera nici un fel de faclitati.
Traiesc in creierii muntilor, in case vechi de sute de ani, dupa legi scrise de ei. Oameni si locuri pitoresti pe care turistii ii pot intalni doar urcand pe scari de lemn proprite in stanca.
Pare un loc secret, tocmai pentru ca nimeni nu s-a preocupat sa-l transforme in atractie turistica, desi la doar cativa kilometri se afla o statiune care primeste anual sute de mii de turisti. Strainii au simtit potentialul acestor locuri si s-au mutat la noi ca sa ne arate cum se face turism de aventura.
Otrava la pahar – un reportaj realizat de Cosmin Savu
Lichid de parbriz transformat in alcool, dupa ce a fost lasat la soare. Baut apoi cu bucurie de romanii insetati. Mii de oameni consuma bauturi contrafacute, produse in cazi de baie sau in instalatii improvizate.
Asta in vreme ce statul pierde anual 750 de milioane de euro la bugetul de stat. Pierderile sunt cauzate chiar de autoritati, care au avut grija ca legile sa sune in asa fel incat evazionsitii sa prospere

 


Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Blog Pentru Tine - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free