BLESTEMUL APELOR! Jalea si disperarea i-a cuprins pe locuitorii inundati VIDEO

E jale in judetul Vrancea!

Azi-dimineata, cand s-au trezit, oamenii au privit infricosati cum doar o limba de pamant ii mai desparte de prapastia creata de ape. Tematori, oamenii abia au loc sa treaca pe langa un gard. Lacrimi si deznadejde si in Buzau, judetul pana mai ieri, cufundat in nameti cat casa. Ca un blestem, apele s-au abatut acum asupra bietilor oameni.

Peste judetul Buzau a plouat torential mai bine de 12 ore in continuu. Nici nu e de mirare ca apele au navalit pe unde au vrut. Si au luat ce au vrut! Unica legatura a oamenilor cu restul lumii a fost pur si simplu spulberata. Dumnezeu stie dupa cate zile drumul va fi reparat.

Nici vorba de vreo apa curgatoare prin apropierea cartierului craiovean. Puhoaiele pe care le vedeti s-au format de la canalizare. La fiecare ploaie mai serioasa, oamenii traiesc aceeasi drama. Barbatul din imagini este capul familiei Prunes. La fiecare ploaie el, sotia si cei sase copii traiesc cu frica in san. Ani la rand, apele le-au macinat locuinta pe dedesubt, si de teama ca ar putea sfarsi sub zidurile grele, s-au mutat, in casa de langa. Nici nu mai tine minte de cate ori suvoaiele au venit peste ei.

Incredibil! Apele au venit cu atata forta, incat mai multi localnici din Targu Jiu s-au trezit ca prin puhoaiele din fata caselor inoata pestii. Cu totii au fost scosi de o viitura dintr-un lac. Teoretic, mai avem o ora pana cand vor expira codul galben pentru raurile din Bacau, Harghita, Vrancea, Buzau si Botosani, codul portocaliu pentru Dunare si codul rosu pentru raul Jiu, din Dolj. Ne mai asteapta doua zile de ploi , in partea de sud-vest, spun meteorologii, insa, avem si o veste buna: Vremea se va incalzi, in week-end, iar cei din sud-est vor fi rasfatati chiar si cu 20 de grade Celsius.








Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Blog Pentru Tine - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free